skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Står fast ved at fireåringen skal bort fra mor

Barnevernet forsvarer avgjørelsen om at fireåringen ble skilt fra moren. Barnepsykolog Magne Raundalen sa til NRK fredag at han advarer mot forhastede handlinger.

Publisert 08.10.2004 13:26. Oppdatert 08.10.2004 13:27.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Av Jakob Arvola

Regiondirektør Ulf Størmer ved Barne-, ungdoms- og familieetaten i Nord-Norge er ikke enig i vurderingen som Raundalen gjorde av situasjonen.

– Vi er enig i at en skal være varsomme med å skille barn og foreldre i slike situasjoner. Barnevernet skal alltid prøve ut alle muligheter for å gi hjelp til foreldre og barn sammen, før man går til det skritt å fjerne barnet fra foreldrene, sier Størmer.

Magne Raundalen advarer mot å skille mor og barn
– Imidlertid er det i mange situasjoner ikke mulig å ivareta barnet på en forsvarig måte uten å skille det fra foreldrene. Eksempler på dette kan det være at foreldrene på grunn av psykiske lidelser eller alvorlig rusmisbruk, har en atferd som virker skremmende på barnet. I noen tilfeller avviser foreldrene å samarbeide med barnevernet. Det er i akutte situasjoner også ofte vanskelig å finne plasseringsmuligheter for barn og foreldre, som ivaretar både barnets og foreldrenes behov for hjelp, fremholder han.

Barnepsykolog Magne Raundalen advarer barnevernet mot ukritisk å skille fireåringen fra moren, og mener at begge må settes i fellesterapi slik at fireåringen kan bli tryggere og mer tillitsfull.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no