skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

75 millioner til kystkrisen

Fylkeskommunen og kommunaldepartementet skal samarbeide om å få kyst-Finnmark på beina igjen. Staten bidrar med 75 millioner ferske kroner.

Publisert 14.12.2004 16:14. Oppdatert 14.12.2004 16:57.
Av Ingunn Vassvik og Jakob Arvola

Regjeringspartiene og Fremskrittspartiet er i dag blitt enige om å gi 75 millioner kroner til kyst-finnmark. Penger skal gi ny sysselseting for å bedre den vanskelige situasjonen langs finnmarkskysten. - Alle politikere er opptatt av situasjonen for kysten, og vi får se om dette er tilstrekkelig, eller om det blir behov for mer penger i løpet av 2005. Det sier Øyvind Korsberg fra Fremskrittspartiet, som støttet bevilgningen.

- Veldig hyggelig

Fylkesordfører Helga Pedersen (bildet) sier til NRK at nyheten er gledelig for Finnmark. - Dette gir oss muligheten til å sette igang nyetableringer som kan hjelpe kommunene til å komme seg over den verste kneika. Hun sier at Vardø, Gamvik, Hasvik og Loppa vil bli prioritert i første omgang, men understreker at det viktigste nå er å studere vedtaket nøye.

Krisen i kyst-Finnmark ble forsterket og mer synlig denne høsten etter at flere forsøk på å få i gang ny drift ved flere anlegg strandet. Vardø sliter med arbeidsledighet som til tider har vært over 20 prosent.



- Finnmark er en viktig del av Norge. KrF ønsker at det fortsatt skal finnes levedyktige lokalsamfunn i hele fylket. Våre representanter i fylket minner oss stadig om hvor viktig det er å ha fokus på Finnmarks utfordringer - samtidig som vi ser de enorme mulighetene til vekst, nyskaping og nye arbeidsplasser som ligger i fylket, sier stortingsrepresentant Einar Steensnæs (bildet), som har et spesielt ansvar for Finnmark i KrFs stortingsgruppe.




Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no