skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Får penger, men mangler ideer

Kystkommunene i Finnmark har få gode ideer som kan gi nye arbeidsplasser på kort tid. – Vi har ikke noe klart ennå, sier ordfører Roger Hansen i Gamvik.

Publisert 15.12.2004 11:43. Oppdatert 15.12.2004 12:30.
Av Rolf Jakobsen

Etter at Stortinget i går bevilget 75 millioner kroner til en krisepakke, har kommunene bedre muligheter enn på lenge til å få i gang nye virksomhet.

Ikke klare ideer

Men ordfører Roger Hansen i Gamvik må innrømme at kommunen ikke har prosjekter som raskt kan gi nye arbeidsplasser.
– Vi har ikke noe klart ennå. det som er viktigst for oss er at det skal ha et seriøst preg over seg. Å begynne å dele ut penger til søknader over natta, kan ikke være veien å gå nå. Her må vi gå grundig til verks og ta et tak. derfor er det vanskelig her og nå å si hva pengene skal brukes til, sier Gamvik-ordføreren.

Det er særlig i kommunene Gamvik, Vardø, Loppa og Hasvik at fiskeindustrien har veltet over ende og hvor folk over flere år har gått uten arbeid. Krisa toppet seg da ordføreren i Vardø kunne fortelle om folk med selvmordstanker og hvor Frelsesarmeen begynte å samle inn gaver til kriserammede familier. I går kom Stortinget med sitt bidrag; en bevilgning på 75 millioner kroner.
Men listene over gode prosjekt som raskt kan få folk tilbake i arbeid, er ikke lang.


Satser på fisk

I Vardø skal det finnes konkrete fiskeriprosjekt som nisjeproduksjon av forskjellige fiskesorter, men det er vanskelig å få vite konkret hva dette går ut på.
Det mest konkrete prosjektet finner vi hos forretningsmannen Lars Hustad i Hasvik.
– Ja prosjektet er konkret og er klar til å realisere. Jeg kan ikke gå i detalj men det handler om fersk fisk, sier Hustad.
Bedriften kan gi mellom 10 og 15 mye arbeidsplasser og kan komme i gang ved hjelp av offentlige garantier - garantier som nå kanskje kan gis ved hjelp av stortingspakken på 75 millioner kroner.

Siste saker:
Bakgrunn: Vardø i utforbakke (15.09.2000)
Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no