skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

- Beautiful!

De har oppdaget paradiset. Og de flere enn i fjor.

Publisert 13.07.2005 12:15.
Av Torill Olsen
Foto: Knut Einar Kristensen

Turisttrafikken i sommer ser nemlig ut til å bli bedre enn fjorårets sesong i Finnmark. - En økt satsing på reiselivet i Øst-Finnmark kan ha ført til større besøk til Kirkenes, og bobiltrafikken syns å være en ferieform som øker i popularitet, sier reiselivssjef i finnmark, Jens Harald Jensen.

Fjorårets turisttrafikk viste en svak nedgang i juni og juli i forhold til året før både på hotellovernattinger og campingovernattinger. Lyspunktet var en svak vekst på besøk til attraksjoner i Finnmark. Det nye av året er en større reiselivssatsing i Øst-Finnmark, men det er for tidlig å si om dette har gitt effekter.

- Satsingen har vart ganske kort tid, derfor er det vanskelig å se store endringer som følge av det. Det er veldig mange som har jobba bra i Øst-Finnmark. Mye av det skyldes selvfølgelig hurtigruta, men det har vært tilnærmet fulle hus hele sommeren der borte, sier Jensen.

Det ser også ut som om bobiltrafikken også er blitt det. Reiselivssjef Jens Harald Jensen har ingen tall på bobiltrafikken, men baserer seg på observasjoner som tyder på en økning i bobiltrafikken denne sommeren.



Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no