skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Veldig skuffet over brudd

Fylkesordfører Helga Pedersen (AP) mener det var synd at trål-forhandlingene strandet. Aker Seafoods ASA forlangte mer enn motparten kunne legge på bordet, men mener at selskapet opptrer seriøst.

Publisert 24.08.2005 12:39. Oppdatert 24.08.2005 13:33.
Av Ingunn Vassvik og Jakob Arvola

I begynnelsen av april i år ble det klart at Kjell Inge Røkkes Norway Seafoods slo seg sammen med West Fish-Aarsæther og Nordic Sea Holding, og dannet en ny fiskerigigant med navnet Aker Seafoods ASA. Røkke overtok blant annet to landanlegg i henholdsvis Båtsfjord og Kjøllefjord, pluss elleve trålerkonsesjoner.

Fylkesordfører i Finnmark, Helga Pedersen, ville skille ut trålerne i et eget trålerselskap. I dette selskapet skulle fylkeskommunen og kommunene Vardø, Båtsfjord, Gamvik og Lebesby ha såkalt negativ kontroll i selskapet ved at de hadde 34-40 prosents eierandel. Men i går strandet forhandlingene - og skillelinjene gikk på pris.

- Jeg er skuffet over at det ikke ble et resultat, sier Helga Pedersen. Aker-konsernet forlangte mer enn fylkeskommunen og kommunene kunne legge på bordet.

- Vi vil opprettholde og videreutvikle det engasjementet vi har i Finnmark. Aker Seafoods ASA er et børsnotert selskap, og det ville være rart om vi skulle gi en ekstern investor en helt annen pris enn det andre investorer har brukt for å komme inn i selskapet, sier administrerende direktør i Aker Seafoods ASA, Yngve Myhre.


Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no