skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Utsetter etablering av trålselskap

Etableringen av det planlagte trålselskapet mellom Finnmark fylkeskommune, fire kystkommuner og Aker Seafoods er utsatt til høsten.
Forhandlingene starter imidlertid i slutten av juni.

Publisert 07.06.2005 06:55.
Av Torill Olsen
Foto: Jakob Arvola

Etter planen skulle saken om det nye trålselskapet vært oppe i Fylkestinget før sommeren, men er blitt forsinket, sier fylkesordfører Helga Pedersen:

- Årsaken er at Aker Seafoods ikke har vært klar til å møte i forhandlinger ennå, men vi kommer i gang nå i slutten av måneden.

Når Finnmark fylkeskommune og et utvalg kystkommuner om kort tid setter seg til forhandlingsbordet med Aker Seafoods handler det både om penger og styring. Hele hensikten med å gå inn i et trålselskap er fra fylkeskommunens side å sikre råstoff til flere av fiskeindustrianleggene som nå står langs kysten.

- Det er klart at for at Finnmark fylkeskommune har besluttet å gå inn i dette, så er vårt hovedmål å skape nye arbeidsplasser på de plassene det er snakk om, og sikre at fisken blir levert på land. Og så handler det selvfølgelig forhandlingspunkter som pris og representasjon i styret og den type ting, sier Helga Pedersen.

- Når er forhandlingene ferdig og saken kommer opp i fylkestinget?

- Det er et usikkert punkt ennå, fordi vi egentlig ikke har fylkesting før i desember, men hvis forhandlingene blir fort ferdig, så kan det handle om at det blir et ekstraordinært fylkesting i oktober, men det vet jeg ennå ikke, sier Pedersen.

Siste saker:
Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no