skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Danner nytt trålselskap

Aker Seafoods danner et nytt trålselskap i Finnmark. Det kom fram på en pressekonferanse i Hammerfest onsdag ettermiddag.

Publisert 21.09.2005 16:58. Oppdatert 21.09.2005 17:01.
Av Silja Arvola

Aker Seafoods slår sammen sine trålerkonsesjoner fra Båtsfjord og Mehamn og danner et eget trålselskap som skal hete Finnmark Havfiske AS. Trålselskapet vil bli et datterselskap under Aker seafoods Finnmark. Aker Seafoods vil ha kontroll over selskapet. Båtsfjord og Lebesby kommuner vil ha til sammen ti prosent av aksjene i trålselskapet, men ingen reel makt. De vil bli tilbudt å sitte i styret i det nye selskapet.

Forhandlinger brøt sammen

Bakgrunnen for at Aker Seafoods danner dette selskapet, er at forhandlingene med Finnmark fylkeskommune tidligere i høst brøt sammen, og at Aker Seafoods ønsker å få til en mer effektiv driftsform ved å samle trålerkonsesjonene i et eget selskap.
– På den måten ønsker vi å sikre landanleggene våre i Øst- Finnmark en bedre råstofftilgang, ved å drifte konsesjonene på en mest effektiv måte, og integrere landanleggene i driften, sier administrerende direktør Roger Sørensen.



Siste saker:
Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no