skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

– Er ikke skyldig

Rådmann Svein Tore Dørmænen i Vadsø mener han ikke er skyldig etter tiltalen om brudd på ligningsloven. Han er glad for at siktelsen om grovt underslag og økonomisk utroskap er frafalt, og sier saken har vært en stor belastning.

Publisert 08.02.2006 07:31.
Av Bård Wormdal og Silja Arvola

– Dette er foreløpig siste kapittel i en lang og belastende sak. Politiet har frafalt og henlagt siktelsen som gikk på grovt underslag og økonomisk utroskap. Jeg ser jo nå at politiet etter en grundig etterforskning ikke har funnet grunnlag for å tiltale meg for dette, men et helt annet punkt etter ligningsloven. De mener jeg ikke har overholdt opplysningsplikten, og jeg vil bestride det.

I går ettermiddag ble rådmann Svein Tore Dørmænen tiltalt for ikke å ha oppgitt fri bolig og dekning av bensinutgifter til ligningsmyndighetene. Strafferammen etter tiltalen er bøter eller fengsel inntil to år.

Massiv forfølgelse

I fjor gikk Økokrim, Fylkesskattekontoret og politiet til ransakelse av Dørmænens bolig og hans arbeidsplass, og siktet han for grovt underslag og økonomisk utroskap. Strafferammen etter siktelsen var seks års fengsel. Dette betyr altså at saken mot rådmannen er skrumpet kraftig inn.

– Jeg tar til etterretning at politiet ikke har funnet grunnlag for å gå videre med den første siktelsen. Jeg har hele tiden hevdet min uskyld og tiltalen som nå foreligger er en bekreftelse på det jeg hele tiden har sagt. Hele denne saken har vært opplevd som en massiv forfølgelse.
Etter det NRK kjenner til er grunnlaget for siktelsen at Dørmænen ikke skal ha oppført hele huset han leide av kommunen til ligningsmyndighetene, men bare deler av den, samt fordeler av fri bensin til privatbil. Til sammen skal dette utgjøre om lag 120 000 kroner i ekstra skatt.


Kommunen avventer

Samtidig med tiltalen mot rådmannen er Vadsø kommune ilagt ei bot på 250 000 kroner for ikke å ha oppgitt fri bolig til rådmannen og dekning av bensin til rådmannen. Advokat for kommunen, Magne Mærland, har oppfordra kommunen til ikke uten videre å vedta boten Ordfører Hauk Johnsen er svært ordknapp i sin kommentar.
– Jeg ønsker nå at vi setter oss ned i ro og mak og diskuterer denne saken, sier ordføreren.

Bystyret skal behandle saken torsdag

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no