skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Delt tillit til rådmannen

Flertallet i bystyret i Vadsø vil ikke si om de kommer til å sparke rådmannen dersom han blir dømt for brudd på likningsloven.

Publisert 10.03.2006 20:31. Oppdatert 13.03.2006 09:10.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Av

I går vedtok bystyret i Vadsø å la rådmann Svein Tore Dørmænen fortsette i jobben, til tross for tiltalen han har mot seg.

Ikke helt uventet trykket de rådmannen til sitt bryst under bystyremøtet i går. Et flertall mener at tiltalen mot rådmannen er mellom ham og likningsmyndighetene og at det beste for kommunen er at Dørmænen fortsetter i stillinga.

Grunnlag for at han må gå

Men et mindretall av lokalpolitkere er helt uenige. Og blir rådmannen dømt, mener han det ikke må herske noen tvil - Dørmænen må gå.

- Helt klart, vi mener allerede nå at det er grunnlag for å avsette rådmannen, blir han i tillegg dømt, må kommunen se seg om etter en ny rådmann, sier Høyres Johnny Aikio.

Kommunen har en avtale med rådmannen om at arbeidsforholdet opphører dersom bystyret ønsker det. Men om avtalen skal brukes ved en eventuell dom, vil ikke ordføreren bekrefte.

- Det vil jeg ikke gi noen kommentar på, i går ga vi han full tillitt, et stort flertall av oss, og det er det vi forholder oss til, sier ordfører i Vadsø, Hauk Johnsen.

Ikke bare tillit

Men Høyre-politikeren er ikke så sikker på om Dørmænen har så stor tillit, hverken blant folk eller politikere.

- Mitt inntrykk er at man velger å følge flertallet, og ikke tør å bryte ut av frykt. Man vegrer seg for å gjøre en vanskelig beslutning, og håper det offentige tar beslutninga i stedet, sier Aikio.

Saka mot rådmannen i Vadsø kommer opp i retten tidligst i april.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no