skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

- Forvaring og fengsel

Aktor krever ti års forvaring og ni års fengsel for Tana-mennene som er tiltalt for dødsran.

Publisert 27.02.2006 11:55. Oppdatert 27.02.2006 12:25.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Av Kim Nystøl og Trine Hamran

To menn fra Tana bør dømmes til henholdsvis ti års forvaring og ni års fengsel for ran med døden til følge, og en rekke andre forbrytelser.

Det var påstanden fra aktor i retten i dag.

De to mennene bør blant annet finnes skyldig i ranet som førte til at 71 år gamle Nils Erling Henriksen i Tana døde i april i fjor, mener aktor.

- Ranet var planlagt

Aktor bygger på at ranet var planlagt, og at de to ble rasende og angrep Henriksen da han ikke hadde penger. Han mener at denne voldsbruken er årsak til dødsfallet.

Aktor ber om ulik tiltale for de to, fordi den yngste av dem ikke tidligere er dømt for vold. Den eldste har dessuten erkjent voldsbruk, men det har ikke den yngste.

Den yngste blir også beskrevet som en rolig person, mens den eldste skal bli svært aggressiv ved alkoholbruk, noe som var tilfelle ransnatten. Han sees også på som hovedmannen når det gjelder å ha sparket og utøvet vold mot Henriksen.

Må sikre samfunnet

Den eldste av de to kan altså få ti års forvaring, noe som kan idømmes når fengsel ikke er nok for å verne samfunnet. Det betyr at den dømte ikke uten videre gå fri etter soning. Om han dømmes, og det etter ti år vurderes at han fortsatt er en fare for samfunnet, kan det bli mer enn ti års forvaring.

Forsvarerne holder sine prosedyrer i løpet av ettermiddagen. Begge vil be om frifinnelse i forhold til hovedtiltalen fordi de mener at voldsbruk under ranet ikke var direkte årsak til dødsfallet.

Det er ikke trolig at de vil be om full frifinnelse, fordi begge har erkjent ran og flere av de andre punktene i tilatelen.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no