skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 
Samleside: FISKERIMINISTER SVEIN LUDVIGSEN

Tipstelefon mot fiskedumping

Da Svein Ludvigsen ble fiskeriminister la han ned fiskefusktelefonen som hans forgjenger oppretta for å komme juks i fiskerinæringa til livs. Nå har Miljøvernforbundet etablert en egen tipstelefon som følge av NRKs avsløringer denne uka om storstilt dumping av småfisk.

Jusprofessor mot departement

-Fiskeriminister Svein Ludvigsen kan være inhabil når han skal bestemme fartøykvoter mener jusprofessor Carl August Fleisher.Fiskeridepartementet er ikke enig.

Beklager at Ludvigsen trekker seg

Partifelle og frimurer Åge Konradsen beklager sterkt at Svein Ludvigsen melder seg ut av frimurerlosjen. Fiskeriministeren trekker seg etter alle spørsmålene rundt habiliteten. Var det riktig av Ludvigsen å trekke seg? Si din mening.

Lei av kritikken

Svein Ludvigsen sier han er lei diskusjonen om sin habilitet.

Får ikke behandle sild

Fiskeriminister Svein Ludvigsen får ikke behandle saker som gjelder Norges Sildesalgslag. Årsaken er at Ludvigsens bror er nestformann i sildesalgslaget. - Helt i tråd med vanlige habilitetsregler og uproblematisk for meg, sier Ludvigsen til NRK Troms.

Ut av mormonkirken

Svein Ludvigsen melder seg ut av mormonkirken. Ludvigsen konverterte i 1998 til Jesu Kristi kirke av Siste dagers hellige.

- Frimureri er uproblematisk

Tidligere stortingsrepresentant og fylkesmann Martin Buvik mener det er helt uproblematisk at fiskeriminister Svein Ludvigsen er frimurer. Buvik har selv vært medlem av losjen i 40 år, og sier han aldri har møtt på problemer på grunn av det.

Beklager stenging av fiskejuks-telefonen

Regiondirektør i Fiskeridirektoratet i Troms, Arne Luther, beklager at tipstelefonen for fiskejuks legges ned. Han sier de har mottatt en rekke interessante tips om ulovligheter i fiskerinæringa. Den nye fiskeriministeren, Svein Ludvigsen (H), mener telefonen er en form for angiveri.

Støtter Ludvigsen

- Å kreve at Svein Ludvigsen må trekke seg fra Frimurerlosjen er å slå politisk mynt. Det mener stortingsrepresentant og leder i Troms Høyre, Åge Konradsen.

FLERE SAKER
Fiskersønnen (19.10.2001)
Ludvigsen på slottet (19.10.2001)
Ludvigsen får jobben (18.10.2001)

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no