skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Vil bygge teaterhus

Tegning av nybygget.
Tegning av nybygget.
Troms Fylkeskommune kan sikre at Hålogaland Teater likevel kan starte bygginga av nytt teaterhus neste år, selv om HT ikke får penger over statsbudsjettet.

Publisert 03.12.2002 18:13. Oppdatert 04.12.2002 08:16.
- Dette er kroken på døra. Det sa en fortvilt teatersjef Nils Johnson til NRK Troms tirsdag morgen, etter at han fikk vite at det ikke lå penger til nytt teaterbygg på statsbudsjettet for neste år.

Men politikerne i Troms Fylkeskommune gir ikke opp Hålogaland Teaters nybygg. Fra før har de sammen med Tromsø kommune forskuttert 23 millioner kroner til forprosjekt for bygget.

Nå vil de gjøre alt for å unngå ett års utsettelse, som betyr at hele prosjektet blir 26 millioner kroner dyrere, sier høyres Kent Gudmundsen i kulturutvalget. Han håper staten kan være med og dekke renteutgiftene til forskutteringa fra fylket.

Statssekretær Yngve Slettholm i Kulturdepartementet er positiv til Gudmundsens initiativ. - Nå får vi ta en samtale med Troms fylkeskommune. Vi har ikke noe ønske om å stanse prosjektet, og at det skal bli dyrere enn nødvendig. MEn dette må vi diskutere emd fylkeskommunen, sier Slettholm til NRK.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no