skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

JA til nytt HT-bygg

Regjeringa sier ja til nytt teaterbygg til Hålogaland Teater i Tromsø. Det forteller kulturminister Valgerd Svarstad Haugland.

Av Lars Sigurd Eide. Publisert 09.05.2003 10:41. Oppdatert 09.05.2003 12:29.

Gir 32 millioner

I revidert nasjonalbudsjett i neste uke står det at staten vil bevilge 32 millioner kroner neste år til nybygget. - Vi gir et klarsignal som betyr at arbeidet med nybygget kan starte allerede nå, forteller kulturministeren til NRK Troms.

Skisse av nybygget til Hålogaland Teater.

Lang kamp

Det er i 30 år vært kjempet for å få et teaterbygg i Tromsø. Og det meste var på plass i fjor høst. Men regjeringa gikk ikke inn for å bevilge statens andel av spleiselaget.
Det er sterke reaksjoner på at bygginga ble utsatt på ubestemt tid, og en utsettelse ville koste 15 millioner kroner i året. Et hardt press ble satt inn. Og nå kom meldinga om at regjeringa sier ja. Et teaterbygg vil koste 237 millioner kroner.

Teatersjef Nils Johnson er klar til å sette igang umiddelbart.
Teatersjef Nils Johnson berømmer kulturminister Valgerd Svarstad Haugland (KrF) for at Hålogaland Teater endelig skal få nytt teaterbygg i Tromsø. Jeg vet at hun som kulturminister har presset på for at det nye teaterbygget skal komme inn på neste års statsbudsjett. Det er en gammel drøm for landsdelen som nå realiseres, sier Nils Johnson til NTB.

Gammel drøm

Den første som tok til orde for et eget teaterbygg i Tromsø var forfatteren Lars Berg, av mange regnet som Hålogaland Teaters far. Han lanserte ideen rett etter krigen. Helt siden Hålogaland Teater i 1971 ble etablert som landets første regionteater har drømmen om et eget hus stått i fokus. I dag benyttes Kulturhuset i Tromsø som scene for Hålogaland Teater.

Ferdig om to år

Ifølge Nils Johnson er prosjektet som nå skal fullføres det 16. i rekken av planlagte teaterbygg i Ishavsbyen. Bygget er ferdig prosjektert, og både Troms fylkeskommune og Tromsø kommune har for lengst ytt sin skjerv til nybygget. Vi er klare til å sette i gang umiddelbart. Nybygget kan stå ferdig senhøstes 2005, sier en fornøyd Nils Johnson til NTB.


Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no