skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Svanhild-saken i lagmannsretten

Mandag starter ankesaken i Hålogaland lagmannsrett der Svanhild Jensen fra Kvænangen krever å få tilbake sine to barn som er plassert i forsterhjem.

Av Bernt Olsen. Publisert 29.09.2003 08:23. Oppdatert 29.09.2003 10:35.
Da saken var oppe i tingretten tidligere i år ble hun fratatt omsorgsretten til barna. I lagmannsretten vil det bli lagt fram nye rapporter fra sakkyndige som slår fast at Svanhild Jensen fullt ut er i stand til å ta vare på barna sine. Det sier hennes advokat Anette Lilleengen.



Stor mediaomtale

Knapt noen barnevernssak har fått så stor offentlig interesse og medieomtale som Svanhild-saken i Kvænangen. Folk fra hele landet har tatt kontakt og gitt henne støtte helt fra det første gang ble kjent at barnevernet ville ta fra henne de to barna på to og fem år. Advokat Anette Lillengen mener at de nye sakkyndigerapportene bør være gjennombruddet som fører til at hun får tilbake barna sine.

I tillegg til å slå fast at Svanhild Jensen fullt ut er i stand til å ta vare på barna sine retter de nye sakkyndige flengende kritikk mot de forrige psykologene som vurderte henne, sier advokat Anette Lillengen.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no