skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Gråtende ut av retten

Svanhild Jensen gikk gråtende ute av retten i går da sakkyndig Trond Bruun Hansen slo fast at hun ikke er intelligent nok til å ha omsorgsansvar. Hennes advokat, Anette Lilleengen syntes den sakkyndige behandla hennes klient dårlig.

Av Helge Markusson. Publisert 02.10.2003 20:52. Oppdatert 03.10.2003 09:09.
Det er Trond Bruun Hansen som har gjennomført intelligenstesten som gir Svanhild Jensen en skår på 53, som i retten i går ble justert opp til 55. Han slår fast at Svanhild Jensen er moderat psykisk utviklingshemma. Bakgrunnen for konklusjonen er testen og tre timers observasjon av Svanhild og hennes tidligere samboer sammen med barna. Han sa Svanhild Jensen var meget passiv hjemme, og at det var barnefaren som skifta bleier, og veiledet datteren når det var behov for det. Svanhild oppførte seg til tider som et lite barn, sa Trond Bruun Hansen

Intelligent

Bruun Hansen måtte innrømme overfor retten at han ikke fant noen tegn på skjev utvikling hos den eldste datteren til Svanhild Jensen. Han karakteriserte henne derimot som et meget intelligent barn. Likevel mener den sakkyndige at Svanhild Jensen ikke har problemfortståelse for egen situasjon, og at hun dermed heller vil kunne lære sine barn hva som er rett og galt. Barn som ikke får grenser blir ofte utprøvende og kan på sikt utvikle adferdsforstyrrelser, sa Bruun Hansen. Han tror at årsaka til at ingen har oppdaga Svanhilds utviklingshemming er at hun tidlig lærte seg å lese og skrive, og dermed ble oppfatta av omverdenen som en med normal intelligens. Han forstår heller ikke at Svanhild Jensen opplevde omstendighetene rundt IQ-testen som vanskelig.

Innrømmelser

Bruun Hansen sa i retten at han nok burde ha snakka med folk i Svanhilds omgivelser, og ikke bare basert sine konklusjoner på en test og noen timers observasjoner. Han fikk også spørsmål i retten om hvorfor Svanhild Jensen svarte klart for seg i retten når han opplevde henne som meget springende og flyktig å snakke med. Han trodde et skyldtes at spørsmålene til Svanhild Jensen var så konkrete og lettfattelige.




Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no