skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Stolte ikke på rettsoppnevnt psykolog

- Tester skal ikke avgjøre om du skal ha barn eller ikke. Jeg stolte ikke på Trond Skjæveland. Derfor snakket jeg ikke med ham, forklarte Svanhild Jensen i Hålogaland lagmannsrett tirsdag.

Publisert 30.09.2003 11:46. Oppdatert 01.10.2003 08:26.
Det var blant annet erfaringene fra den første undersøkelsen foran behandlingen av omsorgsovertakelse i fylkesnemnda som gjorde at Svanhild Jensen ikke ville snakke med en ny rettsoppnevnt sakkyndig.

- Det var ekkelt å ha et menneske i huset som satt og noterte. Jeg var gravid i 5. måned og hadde bihulebetennelse. Barnevernet ringte tre ganger og maste før jeg sa ja til at psykologen kunne komme, fortalte Svanhild Jensen om testen som konkluderte med at hun hadde en IQ på 53, og at hun ikke var i stand til å ta vare på sine barn.

Forstår bekymring
I retten ga hun uttrykk for at hun forstår at barnevernet var bekymret vinteren 2002.

- Fars rusmisbruk har en stor rolle i dette. Jeg skjønner at de var bekymret. Barn skal ikke vokse opp med rus, sa Svanhild Jensen.

Forholdet til barnefaren opphørte i november 2002 og de flyttet fra hverandre. I retten fortalte Jensen at det var en lang prosess for henne å gjennomføre bruddet med sin tidligere samboer.

- Men etter at vi flyttet fra hverandre, har jeg hatt et normalt liv med et stort nettverk. Men barnevernet ønsker ikke å ha kontakt med dette nettverket, sa Svanhild Jensen i sin forklaring.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no