skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

UNN kutter 215 stillinger

Universitetssykehuset i Tromsø skal kutte 215 stillinger. I dag ble forslagene til kutt presentert, og de ansatte krever at ingen skal miste jobben fordi oppgaver overføres til private helsetjenester.

Publisert 02.02.2004 12:52. Oppdatert 17.02.2004 08:26.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Reduksjonene kommer særlig til å gå ut over adminstrasjonen, men også stillinger med pasientoppgaver fjernes. De ansattes representanter i arbeidsgruppen sier at de ikke aksepterer at noen blir sagt opp på grunn av at arbeidsoppgaver skal overføres til private firmaer.

Sykehuset må spare 150 til 200 millioner kroner. Bakgrunnen for sparetiltakene er myndighetenes krav om at sykehusenes økonomi skal gå i balanse neste år.

Bjørn Kaldhol er styreleder ved Universitetssykehuset i Tromsø.
Styreleder Bjørn Kaldhol har tidlige sagt at at tilbudet til ikke-prioriterte pasientgrupper kan bli dårligere. Sykehusledelsen sier de fortsatt skal gi et like godt tilbud til pasienter med alvorlige lidelser og til de som trenger øyeblikkelig hjelp.

De ansattes representanter i komiteen, som legger fram forslagene, frykter konsekvensene for pasienter og ansatte. De mener forslaget kommer til å ramme pasienttilbudet ved UNN. Komiteen forslår å fjerne leger, pleiere og administrastive stillinger.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no