skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Forskning i fare

Nedbemanninga ved UNN kan få alvorlige følger for sykehusets rolle som universitetsklinikk. Fagmiljøene er dypt bekymret over at stillinger fjernes før klinikken er ferdig utbygget.

Publisert 19.02.2004 07:19. Oppdatert 19.02.2004 14:36.
Professor og avdelingsoverlege ved avdeling for hjerte, lunge- og karkirurgi, Truls Myrmel, sier nedbemanningen truer utdanninga av leger i Nord-Norge.

Får kritikk

Den kliniske forskninga som drives ved sykehuset får dårlige skussmål i en evalueringsrapport fra Norges Forskningsråd. Akademisk personell forsvinner sørover. 8 av 14 professorer i hovedstillinger er menn over 60 år. Arbeidsbelastninga er stor, det er påfallende lav akademisk produksjon. Det produseres dessuten for få doktorgradsarbeider. Dette var status for Universitetsklinikken før styrevedtaket om å kutte 181 stillinger.

Legeutdanninga

Universitetssykehuset er bærebjelken for det medisinke fakultetet og legeutdanninga. Det vil få store følger for utdanninga å fjerne assistentlegestillinger, men også sykepleierstillinger er viktige for utdanninga.

Sterk bekymring

Også ved det medisinske fakultetet er det sterk bekymring over nedskjæringene ved sykehuset. Universitetet skal fra høsten av øke opptaket av medisinerstudenter fra 85 til 100. Dette vil kreve økt undervisningskapasitet ved sykehuset, og da er det uheldig å fjerne legestillinger, sier dekan ved det medisinske fakultetet, Kirsti Ytrehus. Universitetsdirektør Arne Benjaminsen, som selv sitter i UNN-styret, mener derimot at det er mulig å skjerme universitetsklinikken.


Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no