skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Sykehuskutt vedtatt

Styret ved Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø har vedtatt å kutte 181 stillinger. Vedtaket vekker sterke reaksjoner blant de sykehusansatte.

Av Siv Helberg. Publisert 16.02.2004 11:40. Oppdatert 17.02.2004 08:24.
SE OGSÅ:
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Med seks mot tre stemmer vedtok sykehusstyret å kutte 181 stillinger, slik sykehusdirektør Knut Schrøder har foreslått. Et utvalg, som tidligere har sett på nedskjæringene, foreslo å kutte 215 stillinger for å tilfredsstille kravene om innsparing.

Innsparingskrav

Bakgrunnen for vedtaket er at sykehuset er pålagt å spare mellom 150 og 200 millioner kroner over to år. Da styret skulle behandle saken mandag, ble et forslag fra de ansatte om å legge ned hele fag-områder nedstemt. Vedtaket vekker sterke reaksjoner blant de sykehusansatte.

Ansattes reaksjoner

Styrerommet ved UNN var stappfullt da kuttene skulle vedtas mandag. Avdelingsoverlege Audny Anke sier til NRK at dette er en utrolig trist dag for hele Nord-Norge. - Styret sier selv at dette vil ramme både pasientbehandling, undervisning og forskning. Og styret har heller ikke klart å skjerme prioriterte områder som psykiatri og rehabilitering.

Konsekvenser

Direktør ved Universitetssykehuset Nord-Norge, Knut Schrøder, sier kuttene vil få konsekvensene for pasientene, når 181 stillinger skal bort. Men styreleder for Helse Nord Olav Helge Førde mener helsevesenet i nord er for inneffektivt, og han er ikke bekymret for pasientene.



Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no