skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Alle fire funnet i live

Letemannskaper har sett alle de fire savnede studentene på Svalbard i live. Tre er uskadet, en av fått skulder ut av ledd.

Publisert 14.04.2004 07:17. Oppdatert 15.04.2004 08:37.
Det sier sysselmann Odd Olsen Ingerø til NRK. Det jobbes nå med å få studentene i sikkerhet med helikopter. Ingerø sier situasjonen under kontroll.

Studentene og redningsmannskapene er ute i svært vanskelig terreng på breen Lomonosovfonna, der bresprekker gjør det svært vanskelig å ta seg fram. Redningsgruppen fra det lokale Røde Kors har sett et telt og tre personer som er oppegående og i tilsynelatende god form, sier lederen av den lokale redningssentralen, Olav Tombre.

Han presiserer at det fortsatt kan ta flere timer før
letemannskapene kan komme fram til de savnede, selv om avstanden mellom dem bare er rundt 500 meter. Det er ekstremt vanskelige forhold der de er akkurat nå. Tre av de savnede er studenter på Svalbard, mens den fjerde var på besøk.

Direktør Lasse Lønnum, UNIS.
- Letemannskapene har meldt om at de var utsatt for ising på sine scootere da de dro ut for å lete etter de fire savnede. Vi håper at det samme har skjedd med denne gruppen og at de derfor valgte å utløse nødpeilesenderen for å få hjelp, sier direktør Lasse Lønnum ved Universitetsstudiene på Svalbard (UNIS).

Punktet der nødpeilesenderen siden søndag kveld har sendt signaler fra ligger 1.250 meter over havet i Lovmonsovfonna om lag 130 kilometer nordøst for Longyearbyen.

Skulle overnatte

Signalene kommer fra et punkt på ei oppkjørt løype til Newtontoppen, som var målet for den private turen gruppa på fire la ut på søndag formiddag.

Med i gruppa er to svenske studenter på 22 og 24 år, en norsk student på 24 år og hans norske gjest som også er i 20-årene. Hensikten var å returnere til Longyearbyen mandag kveld. Ved 18-tiden søndag fanget Hovedredningssentralen i Nord-Norge opp de første signalene fra senderen.

- Vi vet at de er utstyrt med rifle, telt, GPS-måler, soveposer, primus og mat. De er både utstyrt og trent for å håndtere uforutsatte situasjoner.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no