skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Ulykkeskompaniet var svekket

Ulykkeskompaniet hadde mindre ressurser enn andre. Det innrømmet sjefen for Hærens styrker i rettssaken etter at en 21-åring soldat druknet i fjor. Forsvaret har innført forbud mot svømming med stridsutstyr.

Publisert 18.08.2004 12:44. Oppdatert 18.08.2004 13:29.
Av Robert Greiner og Torgeir Skeie

Rettssaken mot de to offiserene som er tiltalt for grov uforstand i tjenesten da den 21 år gamle soldaten Stian Engebretsen drukna under en øvelse i Balsfjord i fjor, fortsatte i dag.

I dag vitnet generalmajor Kjell Grandhagen, sjef for 6.divisjon og Hærens styrker. Han vedkjente ressursmangel i ulykkeskompaniet.

- Kompaniet hadde mindre ressurser. Det var en svakere befalsopsetning til stede enn det som var normalt gjennom øvingsåret, sier Grandhagen.

Unødvendig øvelse

Var det nødvendig med denne svømmeøvelsen ?

- Etter min vurdering var dette øvingsmomentet, slik det ble gjennomført og under de rådende forhold, å gå ut over de gjeldende sikkerhetsbestemmelser. Svømmeøvelsen var ikke nødvendig. Det kunne vært gjennomført en meget god øvelse under de sikkerhetsbestemmelser som gjelder og som ville vært god nok, sier Grandhagen.

Han sier Forsvaret har lagt ned forbud mot svømming med stridsutstyr under militærøvelser etter drukningsulykka som skjedde i Balsfjord.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no