skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Vil selge bussaksjer

Tromsø kommune bør selge aksjer for nesten 100 millioner kroner i Tromsbuss og TIRB til Troms Fylkes Dampskibsselskap, foreslår rådmannen. Oppgjøret bør skje ved at kommunen får 75 millioner kroner kontant betaling, og resten av beløpet er i aksjer i TFDS.

Publisert 12.10.2004 07:04. Oppdatert 26.10.2004 08:23.
Av Lars Egil Mogård

Det er politisk sprengstoff i denne innstillinga, ikke minst i Arbeiderpartiet og SV, som utgjør flertallet i Tromsø kommunestyre. Det ene er å selge alle kommunens aksjer i Tromsbuss, selv om prisen kan synes å være god. Det andre er at aksjene for TIRB aksjene blir oppgjort i aksjer i TFDS, et selskap som har vært en fiasko på børsen, og der kursen i dag er lavere enn 100 kroner.

Trenger penger

På den annen side trenger kommunen pengene. Og denne aksjehandelen gir Tromsø kommune 30 millioner kroner mer enn tidligere verdivurderinger av selskapene. Tromsø kommune trenger pengene, og det raskt, skal eksempelvis Fagereng skole bli bygd.
Og det langsiktige siktemålet, i følge rådmannen, er å gjøre TFDS til en enda større regional aktør, der kommunen får en betydelig aksjepost.

Uforutsigbart utfall

Normalt sett er Høyre og Fremskrittspartiet aktive talsmenn for å selge de kommunale aksjene. Men i Tromsø-politikken er ikke alltid de politiske standpunktene like forutsigbare. Aksjeselskapet avhenger mye av hva som skjer i Arbeiderpartiet de kommende dager. Gruppeleder Anne Marit Bjørnflaten vil ikke gi noen kommentar før partiet har bestemt seg.
SV skal også ha en grundig partimessig behandling, men varaordfører Pia Svensgård er også kritisk til salg av særlig Tromsbuss-askjene


Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no