skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Flertall for salg av Tromsbuss

Det ble en kraftig konfrontasjon mellom Arbeiderpartiet og SV i Tromsø formannskap i går om salg av Tromsbuss. Samarbeidspartnerne i Tromsø-politikken er helt uenige om TFDS skal få kjøpe de kommunale aksjene. Men Arbeiderpartiet sikret seg flertall for salg med støtte fra Fremskrittspartiet.

Publisert 26.10.2004 07:16. Oppdatert 26.10.2004 09:56.
Av Lars Egil Mogård

Det ble en svært krongete behandling i formannskapet om aksjene skal selges i Tromsbuss eller ikke. I utgangspunktet var det et flertall for å utsette saka, men begrunnelsene fra Høyre og SV var helt forskjellige. Derfor ble det likevel realitetsbehandling i formannskapet igår.

Splittelse mellom Ap og SV

I denne saka er det full splittelse mellom Ap og SV. Ordfører Herman Kristoffersen mente SV, sammen med Venstre og Kristelig Folkeparti la fram en alternativ plan uten økonomisk dekning. - Det går ikke an å være imot salg, men for bygging av Fagereng skole. Det mangler 70 millioner kroner, og de må tas fra eldreomsorgen, eller fra skolene, sa han.

SV's Pia Svendsgaard tok til motmæle. Hun mente dette er en merkelig sak. - Jeg tror ikke jeg har vært med på før å behandle en sak som er så knyttet for i alle ender at det uansett hvilke andre politiske føring du ønsker å legge så er det ikke mulig, sa Svensgaard etter møtet.

Høyre ville utsette

Høyre har lenge ivret for salg av Tromsbuss, men partiet ville at to andre konsulenter skulle vurdere om prisen som er fastsatt i forhandlinger med TFDS, er den riktige.
Nå skal saka avgjøres i kommunestyret i morgen. Men ordfører Herman Kristoffersen fikk ros av Høyres Gunnar Pedersen for opplegget om salg av Tromsbuss.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no