skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

AP vil selge Tromsbuss

Et flertall i Tromsø Arbeiderparti vil selge kommunens aksjer i Tromsbuss. Pengene skal blant annet brukes til å bygge Fagereng skole. Troms SV er mot salg nå.

Publisert 15.10.2004 06:45. Oppdatert 26.10.2004 08:22.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Beboerne på Fagereng i Tromsø krever at det bygges skole straks.
Tromsø Arbeiderparti hadde representantskapsmøte i går kveld og behadlet forslaget om å selge kommunenes aksjer i Tromsbuss. Saken har lenge vært debattert uformelt i partiet og innen fagbevegelsen er mange skeptisk til forslaget.

Gruppeleder for Tromsø AP, Anne Marit Bjørnflaten, er glad for representantskapets vedtak.

Ble møtt av demostranter

Da representskapet startet møtet ble de møtt av foreldre og barn fra Fagereng, som krevde at det bygges skole i deres boligområde straks. Før møtet hadde partiets kommunestyremøte gått enstemmig inn for slag av bussaksjonene. På represemtanskapsmøtet gikk et stort flertall inn for salg. Leder for kommunestyregruppa Anne Marit Bjørnflaten sier hun er glad for vedtaket. - Jeg tror dette var den beste løsningen, sier hun. Vedtaket sikret skolebygging og et sterkt regionalt trafikkselskap, sier Bjørnflaten.

SV er skeptisk

Også Sosialistisk Venstreparti hadde medlemsmøte i går kveld. De ble møtt av de samme demostrantene fra Fagereng. Et flertall i SV er skeptisk til å selge kommunens aksjer i Tromsbuss. Varaordfører Pia Svensgaard sier de ønsker å få bygget Fagereng skole og de ønsker å utrede salget av bussaksjene. Svensgaard legegr ikke skjul på at det er vanskeligt når AP og SV er uenig i denne saken. De to partiene har en samarbeidsavtale og samarbeider i Tromsø.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no