| |
JuleørretFisk til julefrokosten er et fast innslag i mange norske hjem, og er et lett og godt måltid etter julemiddagen. Publisert 28.11.2000 10:47. Ingredienser- 1 kokt ørret (1-2 kg)
- ca 2 stk (400-400 g) ikke for tykke slangeagurker
- 1 pakke aspik (gjerne med hvitvin)
Pynt:
- Sitronskiver
- Persille
Saus (6 porsjoner):
- 3 dl lettmajones
- 3 dl lettrømme
- sitronsaft
Fisken til julefrokosten kan godt kokes i god tid. Ta gjellene ut av fiskehodet og vask fisken godt. Tørk den i kjøkkenpapir og gni den i buken med litt salt.
Pakk fisken i smurt aluminiumsfolie og legg den i langpanne. Hell en kopp vann i langpannen og sett fisken i ovnen i ca 1 time ved 160 grader, eller til ryggfinnen løsner.
Ta folien til side, fjern skinnet på oversiden og avkjøl fisken raskt.
Lag aspik etter anvisning på pakken og avkjøl den til den er tyktflytende. Høvle agurken i tynne skiver med ostehøvel.
Når fisken er helt kald, dekk den med takstenslagte agurkskiver. Start ved sporen og legg jevnt oppover. Når fisken er helt dekket, hell forsiktig et lag tyktflytende aspik over og sett kaldt til dette er helt stivnet.
Gjenta denne operasjonen 1-2 ganger så fisken blir jevnt dekket med aspik. Blir aspiken for stiv under arbeidet, smelt den forsiktig i litt vamt vann.
Når aspiken er helt stiv, er fisken serveringsklar.
|
|
|
|
Tina NordströmAlle Tina Nordströms oppskrifter finner du her.
|
Kokke-LiseAlle Lise Finckenhagens oppskrifter finner du her.
|
|
|
Lars BarmenLars ledet Barmeny som gikk i over fem år på NRK. Se oppskriftene her.
|
Eide og MorrisLinda Eide og en Morris finner nisjer innen matlaging i vårt langstrakte land.
|
|
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kylie KwongEn av Australis mest populære kokker som tilbereder kinesisk mat som du aldri har sett det før.
| |
|
GastronomiHenry Notaker leder vei i den gastronomiske verden. Se programmene og mer her.
|
|
KokkekampProgrammet der det ble konkurrert om matretter. Oppskriftene finner du her.
|
|
| |