skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Sauterte lammefileter

Indrefilet av lam med ratatouille.

Publisert 15.03.2002 08:47. Oppdatert 11.04.2003 06:35.
SE OGSÅ:
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:

Fire porsjoner

700-800 g lammeindrefilet
1 ts hvitløkpuré (oppskrift under)
salt og nymalt pepper
20 g smør til steking

Sausen

60 g finhakket sjalottløk
20 g smør
1 dl tørr hvitvin
1 liter brun lammekraft
Foto: Fritz Knott
(se oppskrift til høyre - men har du ikke brun kraft, kan du bruke to pakker sjysaus isteden)
1 hvitløkfedd
1/2 ts rosmarin
20 g smør
20 g hvetemel

Ratatouille (se oppskrift til høyre)

Forberedelser

Start med sausen: Fres løken i smør til den er blank, ha på vinen og kok det hele ned til det meste av væsken er fordampet.

Tilsett nå kraften samt krydderne og fortsett kokingen til kraften er redusert til det halve. (Ved bruk av sjysaus er det ikke nødvendig å koke den mer ned.)

Lag en jevning av smør og mel og rør den i den kokende kraften. (Dette er heller ikke nødvendig ved bruk av sjysaus.) Sil til slutt sausen og smak den til med salt og pepper. Ønsker du en ekstra fyldig saus, så kan du nå vispe inn 2 ss smør.

Mens sausen koker ned, lager du ratatouille. Både saus og ratatouille kan lages i god tid på forhånd og varmes igjen like før servering.

Tilberedning

Start ca. 10 minutter før servering. Krydre lammefiletene med salt og nymalt pepper og stryk på et tynt lag hvitløkpuré.

Varm saus og ratatouille.

Varm smøret i en passende stekepanne til det begynner å bli brunt. Stek så lammefiletene på alle sider. Samlet steketid er 3-5 minutter avhengig av filetenes tykkelse. Husk, de bør ikke være gjennomstekt.

Anrett filetene med ratatouille, saus og kryddergrønt.

Vintips

En fyldig rødvin fra Corbières (Languedoc i Frankrike) eller en god Rhône-vin.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM KJØTTRETTER

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no