Prøv svinekam på grillen, med bakt potet eller ris og ratatouille. Kryddersmør eller en god senneps-saus smaker også godt til denne retten.
Dette trenger du:
700 gram benfri røkt svinekam
salt og pepper
kryddersmør
grønnsaker til ratatouille
Slik gjør du:
Varm grillen med indirekte varme, dvs at grillkullene legges på sidene og ikke i midten av grillen. Legg kjøttet midt på grillen med fettsiden ned og sett lokket på grillen. Lokket er veldig viktig når en benytter seg av grilling med indirekte varme. Kjøttet grilles i 25 minutter på hver side. Skjær det i tynne serverings-stykker, og legg det på fat.
Ratatouille
Til fire porsjoner:
100 g løk
200 g tomater
100 g aubergin
100 g squash
150 g paprika
1 hvitløkfedd
1/2 dl olivenolje
20 g tomatpuré
1 dl vann
1/2-1 ts provencekrydder
Salt og nymalt pepper
Del opp grønnsakene på følgende måte: Kutt løken i grove strimler. Ha tomatene ca. 12 sekunder i kokende vann, trekk av skinnet og del dem i båter. Skjær squash og auberginer i ca. 4 mm tykke skiver. Skrell paprikaen med en skarp potetskreller, fjern stilk og frø og kutt paprikaen i 3-4 cm store biter. Knus hvitløkfeddet.
Fres løken i olivenolje til den er blank. Tilsett resten av grønnsakene, tomatpuré, vann og krydder og kok opp. Legg på et lokk og la det hele koke på lav varme i 25-30 minutter. Til slutt smaker du til med salt og pepper.
Sennepssaus (gravlakssaus)
4 porsjoner:
2 ss fransk sennep
1 eggeplomme
1 dl olje
1 ss seterrømme
2 ss finhakket dill
Salt og pepper
Sukker
Bland sennep og eggeplomme og visp inn olje litt etter litt som til en majones.
Tilsett rømme og dill. Smak til med salt, pepper og sukker. Oppbevart i kjøleskap er sausen holdbar en ukes tid.