skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Grillet røkt svinekam

Prøv svinekam på grillen, med bakt potet eller ris og ratatouille. Kryddersmør eller en god senneps-saus smaker også godt til denne retten.

Publisert 30.08.2002 06:07. Oppdatert 30.08.2002 09:04.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:

Dette trenger du:

700 gram benfri røkt svinekam
salt og pepper
kryddersmør
grønnsaker til ratatouille

Slik gjør du:

Varm grillen med indirekte varme, dvs at grillkullene legges på sidene og ikke i midten av grillen. Legg kjøttet midt på grillen med fettsiden ned og sett lokket på grillen. Lokket er veldig viktig når en benytter seg av grilling med indirekte varme. Kjøttet grilles i 25 minutter på hver side. Skjær det i tynne serverings-stykker, og legg det på fat.

Ratatouille

Til fire porsjoner:
100 g løk
200 g tomater
100 g aubergin
100 g squash
150 g paprika
1 hvitløkfedd
1/2 dl olivenolje
20 g tomatpuré
1 dl vann
1/2-1 ts provencekrydder
Salt og nymalt pepper

Del opp grønnsakene på følgende måte: Kutt løken i grove strimler. Ha tomatene ca. 12 sekunder i kokende vann, trekk av skinnet og del dem i båter. Skjær squash og auberginer i ca. 4 mm tykke skiver. Skrell paprikaen med en skarp potetskreller, fjern stilk og frø og kutt paprikaen i 3-4 cm store biter. Knus hvitløkfeddet.

Fres løken i olivenolje til den er blank. Tilsett resten av grønnsakene, tomatpuré, vann og krydder og kok opp. Legg på et lokk og la det hele koke på lav varme i 25-30 minutter. Til slutt smaker du til med salt og pepper.

Sennepssaus (gravlakssaus)

4 porsjoner:
2 ss fransk sennep
1 eggeplomme
1 dl olje
1 ss seterrømme
2 ss finhakket dill
Salt og pepper
Sukker

Bland sennep og eggeplomme og visp inn olje litt etter litt som til en majones.

Tilsett rømme og dill. Smak til med salt, pepper og sukker. Oppbevart i kjøleskap er sausen holdbar en ukes tid.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM KJØTTRETTER

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no