skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Sosekjøtt kokt på øl

En rett for de som liker spennede smaker. Litt merkelig duft under tilberedningen - men en skikkelig utfordring for smaksløkene.

Publisert 19.09.2002 22:53.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Foto: Egil Torheim/NRK
1-2 kg sosekjøtt
2 flasker bokkøl
(fås kun på polet)
løk
sennep(Dijousennep)
eddik
potetmel
salt og pepper
muskat
laurbærblad
majones



Brun kjøttet i en kasserolle. Sett den bort. Brun løk og ha sammen med kjøttet. Hell på øllet og la kjøttet koke. Under kokingen tilsetter du pepper, salt og muskat. Stryk sennep langs den øvre kanten av kasserollen slik at den dampes og renner ned i gryten. Tilsett laurbærblad, men husk ikke for mye. 1-2 blad er nok. La det hele koke til kjøttet er mørt. Ha så over en jevning bestående av fem prosent eddik og potetmel.

Serveres med pommes frites og
EN DIGER KLATT MAJONES PÅ TOPPEN.

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM KJØTTRETTER

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no