skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Hestebiff

En skikkelig utfordring som garantert gir deg en positiv overraskelse dersom du ikke har smakt denne retten tidligere.

Publisert 27.09.2002 06:06. Oppdatert 27.09.2002 09:14.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Husk at hestekjøtt er mørere enn det meste og faktisk også billigere. Dette trenger du til hestefilet med brokkoli, steinsoppsaus og Cayunpoteter (1 porsjon):

Foto: Egil Torheim/NRK
200 gr indrefilet av hest i skive.
1 stor steinsopp
2 dl fløte
Brokkoli
2-3 poteter
1 liten løk
1 laurbærblad
2 tsk karve
1/4 tsk cayennepepper
1 tsk paprikapulver
Saften av 1/2 sitron
1 tsk tomatpuré

Slik gjør du det

Stek biffen på vanlig måte (hestebiff må ikke stekes for mye). Fres soppen i smør til den er fast og gylden. Tilsett fløten, kok dette inn til du synes sausen er fyldig nok. Smak til med pepper og salt. Damp brokkolien til den er "al dente". Skjær potetene i båter (ca. seks båter pr. potet). Legg dem i en ildfast form, tilsett den hakkete løken, laurbær, karve, cayennepepper og paprikapulver. Rør ut tomatpuréen i sitronsaften, hell dette over potetene og bland godt. Stekes midt i ovnen på 180 grader i 20-25 minutter. Vend potene 2-3 ganger i løpet av steketiden.

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM KJØTTRETTER

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no