skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Coq au vin

- Hane i vin, eller kylling på en annen måte, er perfekt vintermat. Det sier kokk Pål Drønen ved Skrulen kafé i Ulvik i Hardanger.

Publisert 31.01.2003 07:35. Oppdatert 13.02.2003 08:55.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
TIL 4 PORSJONER:
1 stor broiler eller kyllingbryst og lår i motsvarende mengde
8 små løk
200 gr championer
3 skiver bacon
Foto: Egil Torheim/NRK
1/2 fl. rødvin
2 1/2 dl hønsebuljong
1 ss tomatpuré
3 hvitløksbåter
1/2 ts timian
Margarin
Hvetemel
Salt og pepper

Slik gjør du det

Del broileren i fire. Stek baconet i 1 ss margarin. Når det er ferdig, legg det i en tykkbunnet gryte. I samme stekepanne som du har stekt baconet i, bruner du broilerstykkene lett. Strø over litt salt og pepper. Ha så stykkene i gryten sammen med baconet. Ha deretter i vinen, hønsebuljongen og tomatpurén. Ha i timian og presset hvitløk. Legg på lokk, og la det koke på svak varme i ca 40 minutter.

Mens broileren koker, skreller du løken og bruner den lett i en stekepanne som tåler ovnsvarme. Sett stekepannen, eventuelt en ildfast form, i ovnen på 140 grader i 30 minutter. Fres championene i 1 ss margarin. Legg på lokk, å la det putre i 15 minutter.

Når broileren er ferdig, legger du kjøttet over i en serveringsform. Hold det varmt ved å legge noe over. Sil sausen. Bland 1 ss mel og 1 ss margarin. Visp dette ned i sausen og la det koke i 10 minutter. Helt til sist visper (monterer) du inn 1 ss smør. Legg championene og løk over broileren og slå saus over.

Server med brød eller stekte poteter.

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM KJØTTRETTER

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no