- Hane i vin, eller kylling på en annen måte, er perfekt vintermat. Det sier kokk Pål Drønen ved Skrulen kafé i Ulvik i Hardanger.
TIL 4 PORSJONER:
1 stor broiler eller kyllingbryst og lår i motsvarende mengde
8 små løk
200 gr championer
3 skiver bacon
|
Foto: Egil Torheim/NRK |
1/2 fl. rødvin
2 1/2 dl hønsebuljong
1 ss tomatpuré
3 hvitløksbåter
1/2 ts timian
Margarin
Hvetemel
Salt og pepper
Slik gjør du det
Del broileren i fire. Stek baconet i 1 ss margarin. Når det er ferdig, legg det i en tykkbunnet gryte. I samme stekepanne som du har stekt baconet i, bruner du broilerstykkene lett. Strø over litt salt og pepper. Ha så stykkene i gryten sammen med baconet. Ha deretter i vinen, hønsebuljongen og tomatpurén. Ha i timian og presset hvitløk. Legg på lokk, og la det koke på svak varme i ca 40 minutter.
Mens broileren koker, skreller du løken og bruner den lett i en stekepanne som tåler ovnsvarme. Sett stekepannen, eventuelt en ildfast form, i ovnen på 140 grader i 30 minutter. Fres championene i 1 ss margarin. Legg på lokk, å la det putre i 15 minutter.
Når broileren er ferdig, legger du kjøttet over i en serveringsform. Hold det varmt ved å legge noe over. Sil sausen. Bland 1 ss mel og 1 ss margarin. Visp dette ned i sausen og la det koke i 10 minutter. Helt til sist visper (monterer) du inn 1 ss smør. Legg championene og løk over broileren og slå saus over.
Server med brød eller stekte poteter.