skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Ossobuco

Dette er en italiensk gryte, med kalvekjøtt. Kokken vår har selv vært på elgjakt, men alt kalvekjøtt kan brukes.

Publisert 14.02.2003 08:42. Oppdatert 14.02.2003 09:13.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
SE BILDENE AV VINTERMENYEN

4 PORSJONER:
4 ss smør
2 store løk, hakket
1 gulrot, hakket
1 stangselleri, hakket
3 fedd hvitløk, presset
Foto: Egil Torheim/NRK
6-8 stykker kalvebog
Salt og nykvernet pepper
1 dl hvetemel
1 dl olivenolje
3 dl tørr hvitvin
2 dl oksekraft
1 ts miksede tørre urter
2 bokser med hakkede tomater
1 dl hakket persille
3 laurbærblad

Slik gjør du det

Smelt smøret i en steikpanne og stek grønnsakene til de er gyldne. Rull kjøttstykkene i mel og stek dem i olje til de er brune. Plasser kjøttet i en stor kasserolle, og dekk det med grønnsakene. Ha vinen i den stekepannen som kjøttet er stekt i, ha i kraften,
krydder, tomatene, persillen og laurbærblad. La dette koke en liten stund. Tøm det så over kjøttet og grønnsakene og la det koke over svak varme i ca 1,5 time.

Server ossobuco i en dyp tallerken med brød og et godt glass vin til.

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM KJØTTRETTER

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no