skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

3 x lasagne

Her er oppskrifter på en enkel variant, en mer forseggjort og en med mindre fett.

Publisert 04.03.2003 07:22.
Foto: Tine

Enkel lasagne

250 g kjøttdeig eller karbonadedeig
Ca 5 dl ferdig pastasaus
1 ss tomatpuré
2 dl matfløte
200 g ferdig gratineringsost eller revet Jarlsberg eller Norvegia
6 lasagneplater

I ildfast form i stekeovnen: 180 grader C, ca. 45 minutter.
Brun kjøttdeig i en varm panne. Tilsett pastasausen sammen med tomatpuré og la trekke i noen minutter. Ha i matfløte og kok litt til før du trekker pannen av platen og blander inn det meste av gratineringsosten. Smak på sausen om den er passe krydret, tilsett eventuelt litt mer krydder etter ønske. Legg kjøttsaus og lasagneplater lagvis i en avlang form til formen er full. Dryss resten av osten over og sett formen i ovnen. Stek som anvist. La lasagnen stå noen minutter slik at den får satt seg litt før du begynner å forsyne deg av den. Det smaker deilig med hvitløksbrød ved siden av.

Foto: Ragge Strand

Hjemmelaget lasagne

6 porsjoner:
12 lasagneplater
KJØTTSAUS:
2 løk
2 ss smør
500 g kjøttdeig
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts oregano
1/2 ts basilikum
1/2 boks (400 g ) tomater
3 ss tomatpuré
OSTESAUS:
3 ss smør
3 ss hvetemel
5 dl melk
200 g hvit ost, revet

I ildfast form (ca. 1 1/2 liter) i stekeovnen: 200 grader C. ca. 30 minutter.
Lag kjøttsausen først: Grovhakk løken og fres den i smør i en gryte. Tilsett kjøttdeigen og smuldre den med gaffel. La blandingen steke til kjøttdeigen er lett brunet. Tilsett salt, pepper, oregano, basilikum, tomater og tomatpuré. La alt koke til en tykk saus. Sett gryten til side.
Lag ostesaus: Smelt smøret, tilsett melet. Spe med melken og la sausen få et oppkok.
Smelt osten (hold av litt til gratinering) i den varme sausen. Legg lagvis i ildfast form to lag med kjøttsaus og lasagneplater. Hell ostesausen over. Dryss litt revet ost på toppen. Stek retten i stekeovn, og server den med salat til.

Foto: Jim Hensley

Lasagne med mindre fett

2 porsjoner:
6 lasagneplater
KJØTTSAUS:
1 stor løk, grovhakket
1 ss smør
2 gulrøtter, i biter
1 paprika, i terninger
1 boks tomater, ca. 400 g
4 lettere kjøttpølser, i biter
1 ts oregano
1 ts sukker
Salt og pepper
100 g Cottage Cheese
100 g Lettere Jarlsberg ost, revet
I stekeovnen: 200 grader C. i ca 30 minutter.

Fres løk i en gryte med smør. Tilsett røtter og paprika. Ha i tomater og krydder og la sausen koke i 5 minutter. Tilsett pølsene og varm dem i sausen. Legg lasagneplater, kjøttsaus og cottage cheese lagvis. Start med kjøttsaus og avslutt med revet ost. Dette kan gjøres i en ildfast form eller som små selvstendige "tårn". Legg da platene på et smurt stekebrett eller bakepapir. Stek lasagnen og server med en enkel salat og eventuelt ferskt brød. Kjøttpølser kan f.eks. erstattes med en boks kokt skinke.

Kilde: Tine

Siste saker:
Flere saker: ALT OM KJØTTRETTER

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no