Hjortefilet m/ østerssopp og råstekte poteter
400 gr. hjort indre filet til 4 pers.
200 gr. østerssopp rå
1 brokkoli
1 fenikkel
1 liter vilt kraft
|
Hjort er en av de beste råvarene i Nroge, mener Atle Kamfjord.(Foto: Egil Torheim) |
Stek fileten i pannen på sterk varme og la den hvile.
Ta deretter østerssoppen i pannen å la den surre med smør, i 5-10 min.
Blancher grønnsakene i ca 7-10 min i varm panne
Poteten skal råstekes i steikeovnen m/ rosmarin , timian, maldon salt , limesaft (fra to lime og olivenolje) i ca 30-40 min.
Reduser kraften til det halve og monter med smør.
Sett hjorten i steikeovnen ca 5-7 min på 250`c.
Atle Kamfjord serverer Tunasasimi på en seng av ruccula til forett: |
Kamfjord serverer tunfisk til forett.(Foto: Egil Torheim) |
200 gr tunfisk til 4 pers.
Skjær tunfisken i tynne skiver legg den på en seng av rucculasalat. Bland der etter wasabi og soyasaus sammen til den har et grønnskjær. Pensle denne på tunfisken.
Dander deretter syltet ingefær rundt på tallerken.