skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Blodkomler

- Blod?
- Ja, det får du kjøpt i kjøttdisken, sier Frode Aga. Her er hans raspeball/klubb/komle-variant servert med russisk vodka.

Publisert 30.05.2003 08:05.
SE OGSÅ:
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:

Se bildene av Agas meny


4 PORSJONER:
600 g råskrelte poteter
300 g kokte poteter
3 dl blod
1 1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1 ts kanel
1 knivsodd malt nellik
500 g byggmel
Foto: Frtiz Knott
40 g havregryn
60 g nyretalg

Tilbehør - som du vil

Det finnes ulike tradisjoner når det gjelder tilbehør. Noen spiser dem med løksmør, kokt kålrabi og poteter, andre serverer dem med saltkjøtt.

Slik gjør du det

Mal potetene på kjøttkvern og bland dem med resten av ingrediensene bortsett fra nyretalg. Kok en liten prøve og vurder konsistensen.

Kutt nyretalgen i 1-1 1/2 cm store biter. Form en komle, press en nyretalgbit inn i midten og legg komlen i kokevannet. Fortsett slik med resten av massen, du har bruk for åtte komler i alt. Koketiden er ca. 1 time.

Tips om drikke

Her må vi ha en kraftig øltype med maltsmak og russisk vodka som sidedrikk.

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM KJØTTRETTER

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no