4 PORSJONER:
600 g råskrelte poteter
300 g kokte poteter
3 dl blod
1 1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1 ts kanel
1 knivsodd malt nellik
500 g byggmel
|
Foto: Frtiz Knott |
40 g havregryn
60 g nyretalg
Tilbehør - som du vil
Det finnes ulike tradisjoner når det gjelder tilbehør. Noen spiser dem med løksmør, kokt kålrabi og poteter, andre serverer dem med saltkjøtt.
Slik gjør du det
Mal potetene på kjøttkvern og bland dem med resten av ingrediensene bortsett fra nyretalg. Kok en liten prøve og vurder konsistensen.
Kutt nyretalgen i 1-1 1/2 cm store biter. Form en komle, press en nyretalgbit inn i midten og legg komlen i kokevannet. Fortsett slik med resten av massen, du har bruk for åtte komler i alt. Koketiden er ca. 1 time.
Tips om drikke
Her må vi ha en kraftig øltype med maltsmak og russisk vodka som sidedrikk.