skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Lam "Prima Vera"

Foto: Ragge Strand/Pantagruel Forlag
Foto: Ragge Strand/Pantagruel Forlag
- Denne retten er enkel å lage, sier Frode Aga. Oppskriften er hentet fra vennen Eyvind Hellstrøms kokebok, Enkelt & perfekt.

Publisert 16.05.2003 08:37.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:

Se bildene av Agas meny


DU TRENGER: Lammekjøtt fra bog, helst dielam (geitekidd kan også brukes), ca. 200-300 g per person
1 bunt mini-gulrøtter eller små gulrøtter
1 bunt grønne asparges
1-2 bunter små neper
4 minifennikler
2 håndfuller sukkererter
4 minisquash
2 dl hvitvin
2 ss soyasaus (Kikkoman)
1/2 dl god olivenolje
2 ts worcestershire saus
Olje til steking
Salt og kvernet pepper
(Alle vårens grønnsaker kan brukes)

PESTO:
1 potte basilikum
3 dl olivenolje
50 g pinjekjerner
25 g revet parmesan
3-4 hvitløkfed, hakket

Slik gjør du det

1. Ha basilikum, olje og hakket hvitløk i en blender. Kjør på full hastighet. Oljen skal ikke bli varm. Tilsett pinjekjerner og parmesan. Hell pestoen over i en tett beholder og oppbevar kjølig.

2. Kutt kjøttet i to cm store terninger. Skrell gulrøtter, asparges og neper. Skjær grønnsakene i passende stykker. Krydre kjøttet med salt og pepper. Stek kjøtterningene i en varm stekepanne. Kjøttet skal få en gyllen stekeskorpe på alle sider. Stek kjøttet i to omganger hvis pannen ikke er stor nok til å romme alt kjøttet. Ha kjøttet over i en ildfast form eller lignende.

3. Kok pannen ut med hvitvin, soyasaus og worcestershire og hell sjyen over kjøttet. Stek grønnsakene raskt hver for seg og ha dem over i formen. Bland alt godt sammen og sett formen i ovn ved 180 grader i 10-12 minutter. Hvis man ikke bruker dielam, kan kjøttet stå i ovnen i 30 minutter. Tilsett grønnsakene og la formen stå i 10 minutter til. Bland til slutt inn olivenolje, og server lammet med nykokt Basmatiris og pestosaus eller stekte nypoteter.

Vintips

Prøv med en saftig og fruktig chianti fra Toscana, eller en litt mer krydret Côtes du Rhône fra Frankrike.

(I radioreportasjen hører du Frode Aga lage Eyvind Hellstrøms Lam "Prima Vera" - med tillatelse fra forfatteren).

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM KJØTTRETTER

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no