Hva gjør jeg
180- 200 gr. Indrefilet av hjort krydres med salt pepper og knuste eneebær. Brunes lett i olivenolje ( lukker porer) .
Forvarmet ovn til 250 grader , stekes i fire til fem minutter( skal etter min smak være rød inni) , tas ut legges i en varmepanne / eller folie for hvile i ca. 3-5 minutter.
Saus
Surrer avskjæret fra hjortefilet i margarin( dette har vi etter at filet er rensket for trevler). Ha på litt vann når det har fått en gyllen farge, siles over i ny panne.
Ha i kremfløte og litt gin ( alkholen fordunster) , reduseres , jevnes med maisena eller smør og mel som er forberedt på forhånd, smakes til med enebær, salt og pepper. Muligens en dash av friske nyrørte tyttebær.
Grønnsaker:
Paprika, broccoli, løk, squash ,sherry tomater,champingong, kuttet i strimler ( ca.1 cm). Surres på svak varme i olivenolje i ca. 3-4 minutter.
Potemos
Her bruker jeg fjordårspoteter , har satt smak og er mer melet. Kok poter , moset til stappe tilsettes olivenolje ,og varm melk .
Smakes til salt og revet muskat.
Til retten serveres friske nyrørte tyttebær.
Bon appetit !!! Hilsen Knut på Skånevik Fjordhotel