Ved Baroniet i Rosendal serverer kokken lammefilet med potetpai.
Her er det potetpaien som tar lengst tid å lage og begynn med den.
Skjær poteter i tynne skiver. Bland potetene og løken med 2 dl kraft og 200g smør.
|
Foto: Egil Torheim/NRK |
Legg blandingen i en brødform som du kler med bakepapir - samtidig legger du ett eller annet over som presser den sammen.
Dette bakes i stekeovnen som er forvarmet til 200 grader i 45 minutter.
Når den er avkjølt kan du ta ut trekanter, rundinger eller kakemannfigurer. Disse varmer du så i ovnen like før servering.
Lammefileten brunes noen minutter, krydres med salt, pepper og de urter man liker. Varmes igjen like før servering og skjæres i passende serveringsstykker.
SAUS: Finhakket sjarlottløk, kraft, rødvin – kok dette ned. Smak til med ripsgele. Monter med smør.
Severes med de grønnsakene du selv liker.