skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Lammefilet

Ved Baroniet i Rosendal serverer kokken lammefilet med potetpai.

Publisert 03.10.2003 08:57.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:

Se høstmenyen her


Her er det potetpaien som tar lengst tid å lage og begynn med den.

Skjær poteter i tynne skiver. Bland potetene og løken med 2 dl kraft og 200g smør.

Foto: Egil Torheim/NRK
Legg blandingen i en brødform som du kler med bakepapir - samtidig legger du ett eller annet over som presser den sammen.

Dette bakes i stekeovnen som er forvarmet til 200 grader i 45 minutter.

Når den er avkjølt kan du ta ut trekanter, rundinger eller kakemannfigurer. Disse varmer du så i ovnen like før servering.

Lammefileten brunes noen minutter, krydres med salt, pepper og de urter man liker. Varmes igjen like før servering og skjæres i passende serveringsstykker.

SAUS: Finhakket sjarlottløk, kraft, rødvin – kok dette ned. Smak til med ripsgele. Monter med smør.

Severes med de grønnsakene du selv liker.

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM KJØTTRETTER

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no