skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Baronens konfekt

Foto: Egil Torheim/NRK
Foto: Egil Torheim/NRK
Kokken ved Baroniet Rosendal tryller frem Baronens konfekt - eller gravet hjortefilet, som forrett.

Publisert 24.10.2003 10:00. Oppdatert 24.10.2003 10:09.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:

Se høstmenyen her


Frys hjortefileten og tin den igjen. Da er du sikker på at en eventuelle bakterier er borte.

Lag en marinade av tre deler salt,
to deler sukker og knuste einebær og litt gin eller annet brennevin som cognac, akevitt eller faun.

Legg fileten i marinaden i to døgn i kjøleskap (snu den gjerne et par ganger) og den er serveringsklar. Men du kan og tørke bort marinaden og fryse fileten på nytt etter at den er behandlet.

Til gravet hjort passser det godt å servere lun ruccola som er fløtestuet. En liten "salat" av skogsbær og hagebær setter en ekstra spiss på det hele. Og liker du senneppsdressing er det også godt til. Men den gravede hjorten er altså hovedingrdiensen og kan nesten ikke beskrives. Må smakes!

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM KJØTTRETTER

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no