skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Helstekt entrecôtekam

Kjøttstykket, entrecôtekammen, er spesielt saftig. Frode Aga bruker stykket til en deilig vinterrett.

Publisert 06.02.2004 10:37.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
- Dette er det beste stykket på oksekammen (stykket mellom de korte ribbeina og fram til nakken). Det sier kokk Frode Aga.

4 PORSJONER:
800-900 g entrecôtekam
Salt og nymalt pepper
Foto: Fritz Knott
Olje til bruning
TILBEHØR:
Grønnsaker eller salat
Poteter etter valg
Béarnaisesaus

La oss begynne

Forvarm stekeovnen til 110 grader C.

Krydre kjøttet med salt og pepper og brun det raskt på alle sider i olje i en gryte eller stekepanne.

Steketider

Legg kjøttet over i en passende langpanne. Stikk et steketermometer midt i kjøttet og sett det i stekeovnen. Steketiden er avhengig av kjøttets tykkelse og ønsket stekegrad, men beregn i utgangspunktet 45 minutter. Kontroller kjernetemperaturen regelmessig.

Ønsker du kjøttet medium-rå, tar du det ut ved 50-53 grader C. Vil du ha det medium stekt, tar du det ut ved 55-58 grader C. Vil du ha det rosa, venter du til termometeret viser 60-62 grader C.

Til slutt

Når kjøttet er ferdigstekt, pakker du det i aluminumsfolie og lar det hvile på et lunt sted i minst 20 minutter for at kjøttsaften skal stabilisere seg. Skjær det i ikke altfor tynne skiver.

Vintips

En moden rødvin fra Mendoza i Argentina eller en zinfandel fra California.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM KJØTTRETTER

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no