Ingredienser4 porsjoner
250 g gule erter
1,2 kg lettsaltet og røkt lammebog
ca 2 liter vann
250 g gulrøtter
250 g kålrabi
salt
pepper
Tilbehør
Kokte poteter
flatbrød
Legg ertene i bløt dagen i forveien. Bruk omtrent dobbelt så mye vann som erter, da de sveller opp.
Del kjøttet i 30-40 g store biter
Ha ertene samt kjøttet i en romslig gryte, hell i vann og kok opp. Fjern med en øse det skummet som flyter opp, og la deretter gryten småkoke under lokk til erter og kjøtt begynner å bli mørt. Beregn koketiden til ca. 1 1/4 time.
Mens kjøttet koker, renser du grønnsakene og deler dem i grove biter. Husk også å sette over poteter i rett tid.
Ha til slutt grønnsakene i gryten og kok det hele i ytterligere 20 minutter. Smak til med salt om nødvendig og ha i nymalt pepper.
Drikke
En øltype som mørk lager eller ale med ikke altfor mye sødme.