skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Ertesuppe med røykekjøtt

En smakfull rett fra Hardanger

Publisert 27.02.2004 09:18.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Ingredienser4 porsjoner
250 g gule erter
1,2 kg lettsaltet og røkt lammebog
ca 2 liter vann
250 g gulrøtter
250 g kålrabi
salt
pepper

Tilbehør

Kokte poteter
flatbrød

Legg ertene i bløt dagen i forveien. Bruk omtrent dobbelt så mye vann som erter, da de sveller opp.

Del kjøttet i 30-40 g store biter

Ha ertene samt kjøttet i en romslig gryte, hell i vann og kok opp. Fjern med en øse det skummet som flyter opp, og la deretter gryten småkoke under lokk til erter og kjøtt begynner å bli mørt. Beregn koketiden til ca. 1 1/4 time.

Mens kjøttet koker, renser du grønnsakene og deler dem i grove biter. Husk også å sette over poteter i rett tid.

Ha til slutt grønnsakene i gryten og kok det hele i ytterligere 20 minutter. Smak til med salt om nødvendig og ha i nymalt pepper.

Drikke

En øltype som mørk lager eller ale med ikke altfor mye sødme.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM KJØTTRETTER

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no