Av
Egil Torheim og
Asle Hella
Festmat til landskappleiken
I år skal det serveres hakkasteik til gjestene som kommer til Landskappleiken i Eidfjord, 23. – 27. juni 2004.
Eidfjord i bilder
Det er ikke spesielt vanskelig å lage hakkasteik, men du trenger gjerne noen forsøksrunder for å finne den helt rette konsistensen. Smaken - ja den er der uansett!
Oppskrift for fire
Dette trenger du til fire store porsjoner:
500 g røykekjøtt
500 g ferskt kjøtt(kalv, okse el.l.)
500 g flesk
2 dl byggryn
Kjøttkraft
Kok opp kjøttet til det er helt mørt. Husk å koke de ulike kjøttsortene og flesket hver for seg. Når kjøttet er helt mørt maler, du det på en kvern til en farse. Kok opp grynene til de er myke. Bland så sammen de ulike farsene i en stor kasserolle, tilsett kjøttkraft og tilsett kokte gryn. Bland det hele godt sammen og gi det et oppkok.
Serveres med kokt potet, grønnsaker etter smak eller med potetkaker/flatbrød. Det smaker utmerket med rødbeter og sylteagurker til hakkasteik.
Eplesaft fra Hardanger eller et kaldt glass øl passer godt som drikke.
Lykke til og god appetitt!
|
Foto: Egil Torheim/NRK |