skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Lammecarré med ratatouille

Høsten er kommet og det er tid for lammekjøtt. Denne uken lager vi lammecarré med ratatouille i Godt for ganen.

Publisert 03.09.2004 11:05.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:

Lammecarré, eller lammekrone, er ytrefilten på lammeskrotten. Det er egentlig en del av pinnekjøttet, men er her altså brukt som ferskt kjøtt.

Slik går du fram for å lage lammecarré med ratatouille:

Brun først kjøttet på stekepannen for å lukke porene. Bruningstid er ca 10 minutter. Deretter har du litt salt og pepper på kjøttet og setter det i stekeovnen på 200 grader i 15 – 20 minutter. Du kan og bruke steketermometer for å få kjøttet slik du selv helst vil ha det.

Mens kjøttet steker lager du ratatouillen. Dette er egentlig stekte grønnsaker og urter.

Vi brukte:
- squash
- rødløk
- aubergine
- paprika, både gul og rød
- purreløk
- urter som estragon og oregano
- hvitløk
- hermetiske solmodne tomater
- en blanding av olivenolje og smør.

Dette brunes/svisses på stekepannen og serveres på samme tallerken som kjøttet. Tilbehør kan være ris eller grovt hjemmebakt brød. Må du absolutt ha poteter til passer råstekte best.

Lykke til!

Siste saker:
Flere saker: ALT OM KJØTTRETTER

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no