Lammecarré, eller lammekrone, er ytrefilten på lammeskrotten. Det er egentlig en del av pinnekjøttet, men er her altså brukt som ferskt kjøtt.
Slik går du fram for å lage lammecarré med ratatouille:
Brun først kjøttet på stekepannen for å lukke porene. Bruningstid er ca 10 minutter. Deretter har du litt salt og pepper på kjøttet og setter det i stekeovnen på 200 grader i 15 – 20 minutter. Du kan og bruke steketermometer for å få kjøttet slik du selv helst vil ha det.
Mens kjøttet steker lager du ratatouillen. Dette er egentlig stekte grønnsaker og urter.
Vi brukte:
- squash
- rødløk
- aubergine
- paprika, både gul og rød
- purreløk
- urter som estragon og oregano
- hvitløk
- hermetiske solmodne tomater
- en blanding av olivenolje og smør.
Dette brunes/svisses på stekepannen og serveres på samme tallerken som kjøttet. Tilbehør kan være ris eller grovt hjemmebakt brød. Må du absolutt ha poteter til passer råstekte best.
Lykke til!