skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Løsning i sikte etter opprivende erstatningsstrid

Erstatningsstriden i Gamvik kommune kan være over. Forslaget som kan løse saken kommer fra kvinnens advokat og innebærer et forlik på tre millioner. Hver av partene må dekke sine saksomkostninger.

Publisert 11.06.2004 06:50. Oppdatert 11.06.2004 07:25.
Av Jenny Duesund

Erstatningsstriden i Gamvik kommune kan være over. Det har vært stor strid i kommunen etter at kommunestyre vedtok å anke dommen der en kvinne fikk 3,7 millioner kroner i erstatning. Man nå kan striden være over dersom kommunen takker ja til et tilbud tilbudet fra kvinnens advokat.

- Vi har invitert til et forlik på tre millioner og da ligger det inne at hver av partene dekker sine saksomkostninger, sier advokat Bergny Ofstad Karlsen.

Gamvik kommune ble i Øst-Finnmark tingrett dømt til å betale 3,7 millioner kroner i erstatning og 700. 000 i saksomkostninger fordi kommunen ikke hadde oppfylt sitt ansvar overfor kvinna da hun vokste opp. Barndommen for hun og hennes søsken var preget av misbruk og omsorgssvikt, men kommunen grep ikke inn.

Takker Gamvik nå ja til dette tilbudet kan de spare over en million kroner i forhold til dommen.

Skeptisk kommune

Men dommen er anket, både av kommunen og av kvinna, og selv om kommunens advokat har fått beskjed om å strekke seg langt for å få til et forlik, spørs det om de vil strekke seg så langt. Kommunen har tidligere tilbudt et forlik som Ofstad Karlsen forteller var betydelig lavere enn tre millioner- og kvinna takket nei. Ofstad Karlsen forteller at kvinna ønsker å unngå en ny runde i retten.

Vil unngå nye rettsrunder

- Bakgrunnen for dette er at min klient ikke ønsker en runde til i rettsapparatet. Hun er villig til å fire betraktelig på sitt krav for å unngå ny runde. Vi har også anket dommen til lagmansretten, og vår påstand er fortsatt at ho er berettigett til 7 millioner, så det ligger en betydelig rabatt i tilbudet som vi kommer med nå og dermed håper de kommunen vil godta forliket og avslutte saken:
-Ja, da er saken avsluttet og ingenting er bedre enn det.

Bakgrunn: Vil trolig anke million-erstatning (01.04.2004)
Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no