skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Føyer seg likevel

Gamvik kommune retter seg likevel etter Fylkesmannens vedtak, og behandler anken i barnevernssaken på nytt i kommunestyremøte den 7. oktober.

Publisert 01.10.2004 07:52.
Av Liss Jacobsen

Ordfører Roger Hansen vil bli ferdig med ankesaken uten for mye dikkedarer.
– Vi har bestemt oss for å likevel ta saken opp til ny behandling i kommunestyret, sier ordfører i Gamvik, Roger Hansen.

– Tiden er i ferd med å renne ut, og nå vil vi ha en slutt på denne saken, sier Hansen. Men ordføreren mener likevel at Gamvik kommune ikke gjorde noe ulovlig da de gikk inn for å anke saken.

Kommunen ble i tingretten dømt til å betale 3,7 millioner kroner til et barnevernsoffer, noe kommunen ikke ville betale. Vedtaket om å anke saken til lagmannsretten ble imidlertid erklært ugyldig av fylkesmannen.

– Det at vi retter oss etter fylkesmannen betyr ikke at vi er enig i avgjørelsen, poengterer han. Kommunens advokat Hallvard Østgård har for lengst slaktet fylkesmannens begrunnelse for opphevelse av vedtaket.

Habilitetsspørsmålet

Tre av kommunestyrets medlemmer klaget vedtaket om å anke inn for fylkesmannen fordi de mener flere av representantene er inhabile.
Kommunens vedtak om å anke saken til lagmannsretten ble erkjent ugyldig av fylkesmannen fordi kommunen hadde gjort saksbehandlingsfeil.

Men Roger Hansen vil ikke svare på om han eller noen av de fem andre som det ble stilt habilitetsspørsmål ved, vil trekke seg fra en ny avsteming.

- Det blir innkalt til kommunestyremøte på vanlig vis. Enhver skal på nytt redegjøre om deres habilitet, og så får vi se om det blir en avstemming eller ikke, sier Hansen.

Det eneste rette

- De har gjort det eneste rette, sier Anne Høgmo. Hun er en av de tre som klaget saken inn for fylkesmannen.

- Det har vært flaut å lese uttalelsene til både ordfører og kommunens advokat i aviser. De har hevdet at fylkesmannens vedtak var en «nullitet» og at uttalt at kommunen vurderte å gå til søksmål mot fylkesmannen, sier Høgmo, som er fornøyd med at kommune likevel retter seg etter fylkesmannen vedtak.

Bakgrunn: Vil trolig anke million-erstatning (01.04.2004)
Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no