skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Tilbyr ingen erstatning

Gamvik kommune venter på en anke før de eventuelt tilbyr erstatning til kvinnen som i oppveksten ble sviktet av barnevernet.

Publisert 19.04.2005 07:49.
Av Jenny Duesund

Det sier varaordfører Per Carstens. Hans partifelle, Arbeiderpartiets gruppeleder Kai Brox, sa til NRK i går at kommunen ikke kunne leve med en uavklart situasjon, og at de burde finne en form for oppreisning til kvinnen.

Ingen hastesak

Men varaordføreren sier kommunen ikke vil behandle dette som en hastesak for å få et tilbud på bordet før en eventuell anke:

- Nei, det ser jeg ikke som aktuelt. Vi vil rådføre oss med advokaten til kommunen når vi kommer så langt, men noen hastesak er det ikke.

- Dermed kan det bli enda en runde i retten?

- Ja, hvis motparten sender anke til Høyesterett, blir det en ny sak. Kommunetsyret har fattet vedtak om at saken skulle ankes, så den går sin gang.

Nei til 2 millioner

Etter at Gamvik kommune ble dømt til å betale 3,7 millioner kroner i erstatning til kvinnen, vedtok kommunestyret å anke saken, men de ønsket også å jobbe mot et forlik før saken kom opp i Lagmannsretten. Kommunen tilbød kvinnen 2 millioner kroner, men dette ville kvinnen og hennes advokat, Bergny Ofstad Karlsen, ikke godta.

Avventer anken

I lagmannsretten ble det slått fast at kommunen hadde sviktet kvinnen, men Gamvik kommune slipper likevel å betale erstatning fordi saken er foreldet. Om denne dommen skal ankes eller ikke blir avgjort i løpet av kort tid.

Selv om kommunen ikke kommer til å komme med et tilbud om oppreisning eller erstatning umiddelbart, avviser ikke Carstens at det kan bli aktuelt for kommunen å gjøre det etterhvert:

- Det er jo en følsom sak, og mange har jo følt med skadelidte. Men når det eventuelt kan komme opp, vet jeg ikke.

Bakgrunn: Vil trolig anke million-erstatning (01.04.2004)
Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no