skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 
Samleside: FIREÅRING TATT HÅND OM AV BARNEVERNET

– Barnevernet i Alta sviktet

Barnevernet i Alta gjorde en for dårlig jobb da politiet måtte hente ut en fireåring, mener fylkesmannen. Barnevernet ville ikke være med lensmann Tor Johansens folk på jobben, slik loven krever.

- Barnevernet sviktet

Det var en glipp hos barnevernet i Alta. Det er konklusjonen til fylkeslege Eystein Straume, som har gjennomgått rapporten om fireåringen som ble tatt hånd om av politiet.

Antok at familien var i Russland

Barnevernet i Alta antok at foreldrene til fireåringen var i Russland da de kom til låst dør, da barnevernet forsøkte å undersøke meldingene fra bekymrede naboer.

Alta-saken ikke så stygg som fryktet

Den første offisielle rapporteringen til politikerne fra helse- og sosialetaten i Alta kommune antyder at barnevernssaken med fireåringen som ble funnet på badet ikke er så alvorlig som først antatt.

Står fast ved at fireåringen skal bort fra mor

Barnevernet forsvarer avgjørelsen om at fireåringen ble skilt fra moren. Barnepsykolog Magne Raundalen sa til NRK fredag at han advarer mot forhastede handlinger.

Barnesaken i Alta:

Avviser anklager om omsorgssvikt

- Faren til fireåringen går ikke god for at gutten er vanskjøttet, sier farens advokat.

Advarer mot å skille mor og barn

Landets fremste barnepsykolog advarer mot å gå for fort fram i barnesaka i Alta. - Ikke skill barnet fra moren uten å ha tenkt gjennom konsekvensene, sier psykolog Magne Raundalen.

Var i tvil om det bodde noen i huset

- Flere av beboerne i nabolaget der den fire år gamle gutten ble funnet innendørs var i tvil om det i det hele tatt bodde noen i huset. Det sier en av naboene til dramaet. Hun fullroser nabolaget som slo alarm om forholdet.

Barnevernet ble varslet for ett år siden

Naboen slo alarm om den innestengte fireåringen i fjor, men barnevernet i Alta grep ikke inn. Det innrømmer helse- og sosialsjef Fritz Solhaug (bildet). Gutten er nå i fosterhjem.

Terskelen for å varsle må bli lavere

Ordfører i Alta Geir Ove Bakken er rystet over at en fire år gammel gutt kan ha blitt stengt inne store deler av sitt liv. – Terskelen for å varsle i slike saker må bli lavere, sier Bakken.

FLERE SAKER

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no