skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 
Aagaardsaken:

Hemmelig avtale frigitt

Den hemmeligstempla kjøpsavtalen mellom den bedragerisikta forretningsmannen Anders Aagaard og Tromsø kommune om salg av parkeringsanlegget, er nå frigitt.

Publisert 15.12.2004 09:50.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Av Christian Kråkenes

Her går det fram at Aagaard ikke hadde noen plikt til å betale tilbake pengene fra de som investerte pengene sine i 620 parkeringsplasser.

Likevel betalte kommunen Aagaard 47 millioner kroner, med nettopp dette formål.

Disse 47 millioner kronene er godt skjult i avtalen mellom Anders Aagaard og kommunen. I avtalen står det at alle låneforpliktelser knyttet til Trygg Parkering skal overtas av Tromsø kommune, med penn er det påført at gjelden er stipulert til drøye 65 millioner kroner. Men 47 millioner av disse kronene gikk altså rett til Aagaard, og Aagaard sitter på dem fortsatt, for det tilfelle at noen skal kreve pengene sine tilbake.

Ifølge Anders Aagaard ble de 47 millioner kronene overført fra kommunen før selve kjøpsavtalen ble undertegnet i desember 2001. Men denne pengeoverføringen er det knapt spor av i avtaleteksten. Her står det at eventuelle forpliktelser knyttet til de 620 parkeringsplassene fortsatt skal være et mellomværende mellom investorene og Anders Aagaards selskap.
Men i avsnittet etter står det at Anders Aagaard og styret i Trygg Parkering AS erklærer at det ikke eksisterer slike rettigheter likevel, herunder en tilbakebetalingsplikt av de såkalte innskuddsbevis.

Det siste blir benektet av Anders Aagaard. Han ønsker ikke å stille til intervju, men på spørsmål fra NRK svarer han med å spørre retorisk:

"Hvorfor skulle kommunen betale meg 47 millioner kroner etter at jeg hadde erklært at det ikke fantes noe tilbakebetalingskrav? Det ville jo være høl i hue".

Etter det NRK kjenner til ønsket ikke kommunen å ta hånd om forpliktelsene rundt de 620 parkeringsrettighetene, rett og slett fordi kommunens administrasjon fryktet det skulle være ukjente skjellett i skapet til Aagaards parkeringsbedrift.

Dermed betalte de ut 47 millioner kroner - som de i dag mener Aagaard lurte dem til å betale.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM AAGAARDSAKEN

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no