skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Aagaard tiltalt for bedrageri

Forretningsmannen Anders Aagaard er tiltalt for bedrageri i forbindelse med salget av Fjellanlegget i Tromsø. Økokrim mener at Aagaard lurte kommunen til å betale for mye.

Publisert 06.09.2005 16:18. Oppdatert 06.09.2005 18:21.
Av Tom Søbstad

Av tiltalebeslutningen går det fram at Anders Aagaard har forledet Tromsø kommune til å betale 25 millioner kroner for mye, da kommunen overtok Trygg Parkerings anlegg under Tromsø sentrum.

Store summer

Aagard hevder at han måtte ha disse pengene fordi de som har betalt innskudd for parkeringsplasser, kan kreve å få innskuddet tilbake. Derfor har han fått kommunen til å tro at de 25 millionene var et reelt pantelån. Men pengene ble ikke brukt til å innløse andeler. I stedet brukte Aagaard pengene til andre formål. I følge tiltalebelutningen anser Økokrim forholdet for grovt, fordi det dreier seg om store summer, og fordi Aagaards firma har benyttet uriktige regnskaper.

Sivilt søksmål

Mens Tromsø kommune i et sivilt søksmål har krevd Aagaard for opptil 87 millioner kroner, omfatter Økokrims tiltale under en tredel av dette beløpet, 25 millioner kroner.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM AAGAARDSAKEN

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no