skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Billige selskapslokaler

Skattebetalerne i Tromsø kan ha subsidiert lokalene til herreklubben Athenæum gjennom forretningsmannen Anders Aagaard.

Publisert 14.01.2005 07:00. Oppdatert 14.01.2005 14:37.
Av Christian Kråkenes

Herreklubben Athenæum, der Tromsøs maktelite er medlemmer, kan ha fått seg et luksuriøst klubbhus finansiert av skattebetalerne. I høst kjøpte herreklubben nye lokaler på billigsalg av Anders Aagaard. Aagaard sjøl kjøpte huset etter at han fikk parkeringspengene fra kommunen.

Millionbeløp til oppussing

I mars 2002 fikk forretningsmannen Anders Aagaard 47 millioner kroner fra Tromsø kommune da han solgte et parkeringsanlegg til kommunen. Kommunen har saksøkt Aagaard for å få disse pengene tilbake, fordi de mener Aagaard lurte pengene til seg. Måneden etter at Aagaard fikk de 47 millionene på bok, kjøpte han eiendommen som nå huser Tromsø Athenæum. Pris: 3,8 millioner kroner.

Siden den gang er bygget restaurert. Hverken Aagaard eller noen andre vil si hvor mye penger som er brukt på oppussingen, men det er snakk om flere millioner kroner.

Betalte en brøkdel av den reelle verdien

I fjor kjøpte Tromsø Athenæum det nyoppussa huset. Herreklubben, der Tromsøs maktelite er medlemmer, kjøpte over fire hundre kvadratmeter i den gamle bygården, som til sammen er på 600 kvadratmeter. Prislapp: 2,1 millioner kroner, altså bare en brøkdel av av hva eiendommen er verdt. Det forteller formann i Tromsø Athenæum, Bjørn Olav Christoffersen.
Aagaard Eiendom AS gikk med nesten 4 millioner kroner i overskudd året før huskjøpet, men i årene som følger, endrer dette seg. På to år gikk resultatet i selskapet ned til et underskudd på nesten halvannen millioner kroner. I styrets beretning for 2003 står det at «Det svake resultat må ses i sammenheng med omfattende vedlikeholdsutgifter som referer seg til Tollbodgt. 1».

Skattebetalernes penger

Det var altså da forretningsmannen Anders Aagaard fikk 47 millioner kroner fra Tromsø kommune for salget av parkeringsanlegget, at han så seg råd til å investere i huset som nå er solgt til Tromsø Athenæum for en billig penge.

Dersom det senere skulle vise seg at Anders Aagaard har lurt til seg 47 millioner kroner fra Tromsø kommune, slik kommunen påstår, er det altså Tromsøs skattebetalere som har gitt Tromsø Athenæum et billig, men standsmessig klubbhus.

Anders Aagaard sjøl ønsker ikke å kommentere denne saken.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM AAGAARDSAKEN

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no