skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 
Aagaardsaken:

Trodde banken fikk pengene

De 47 millioner kronene som forretningsmannen Anders Aagaard fikk fra Tromsø kommune høsten 2001, ble ikke utbetalt til Aagaard selv, men til Den norske bank.

Publisert 23.12.2004 16:01.
Av Christian Kråkenes

Derfor trodde Tromsø kommune at de betalte på et banklån. Kommuneadvokat Marianne Abeler mener nå kommunen ble lurt til å sende pengene rett i lomma til Anders Aagaard.

Kommuneadvokat Marianne Abeler
– Pengene ble overført til Den norske Bank, og kommunen regnet da med at dette var snakk om et ordinært banklån, sier Abeler.

Omstridt

De to pantelånene var på henholdsvis 18 og 47 millioner kroner, og det er det største av dem som er omstridt. Kommunen trodde altså at dette var et ordinært banklån. Men Anders Aagaard hevder dette er penger fra de som kjøpte seg inn i parkeringsanlegget på 80-tallet, og han mener han med tiden plikter å betale tilbake innskuddene.

– Totalt irrelevant

Da kommunestyret i Tromsø behandlet kjøpet av parkeringsanlegget sommeren 2001, skrev de at kommunen skulle innfri tilbakebetlingspliktig innskuddskapital, men likevel var dette ukjent for kommunen, ifølge kommuneadvokat Abeler.

– Kommunestyret godtok ikke noen tilbakebetalingsplikt, de la bare til grunn opplysninger de hadde fått fra Aagaard, sier Abeler.

– Ikke irrelevant

Aagaards advokat Svein Aage Valen er sterkt uenig i at kommunestyrets vedtak er irrelevant.
– Kommunestyrets vedtak viser bare at kommunen hele tiden har vært klar over at det knytter seg en tilbakebetalingsplikt til innskuddene, svarer Valen.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM AAGAARDSAKEN

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no